Lichtsculpturen workshop 2018

© Kasper Vogelzang

Ook dit jaar gaan we weer prachtige lichtsculpturen maken voor de Super Sint Maarten parade.
Workshop wordt gegeven door Nena Duinmeyer een van de organisatoren en oprichters van Super Sint Maarten. Zij legt de technieken uit en begeleid je bij het maken van je eigen ontwerp en uiteindelijk object. Je hebt geen ervaring nodig om mee te doen met deze workshop, met minimaal 1 dag tijd en een berg enthousiasme kom je al een heel eind!
Op vrijdag 2 en 9 november gaan we aan de slag tussen 11 en 18u
Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop, wel gaan we er vanuit dat je met je sculptuur meedoet in de Super Sint Maarten parade.
Je kunt een of meerdere dagen meedoen aan de workshop, dit hangt een beetje af van wat je gaat maken en hoe snel je werkt.

Geef je op voor de workshops via een email aan pretvormer@gmail.com T.a.v. lichtsculpturenworkshop.

Burendiner 2018

 

Voorafgaand aan de lichtjesparade wordt er in restaurant Thúskomme, op de hoek van het Ambonplein, het startpunt van de parade, een burendiner georganiseerd. Niets is tenslotte zo verbindend als samen eten. Buurtbewoners kunnen een plek aan de lange tafels reserveren waar ze elkaar kunnen ontmoeten en genieten van een speciaal bereidde super sint maarten diner.

Voor meer informatie en reserveren voor het diner kunt u bellen naar restaurant thuskomme; 020-239 7925

~*Muziek*~ 2018

Ook dit jaar zijn onze helden van Ritmo  percussion weer van de partij, verder natuurlijk  de ACCU fanfare, een bijzonder optreden van Dakka Chrafoo en nog vele anderen.

SWINGEN!

Supersintmaarten 2018

Op Zondag 11 november wordt voor de achtste maal de spectaculaire Super Sint Maarten Lichtjesparade door Amsterdam Oost gelopen! Prachtige lichtsculpturen, zelfgemaakte lampionnen, grote lichtkostuums en bijzondere wezens sluiten zich ook dit jaar weer aan om de buurt te verlichten.


Met Super Sint Maarten vieren we het feest van samen delen. In de weken voorafgaand aan de parade wordt onder leiding van kunstenaars van Pretvormer en Stichting ACCU op de basisscholen in de buurt, in buurtateliers en bij verschillende buurtorganisaties hard gewerkt aan lampionnen en lichtsculpturen voor in de optocht. 

Op zondag 11 november vertrekken er om 19.00 op twee plekken in de buurt bontgekleurde groepen buurtbewoners de buurt in om zo de straten te verlichten en dit feest vooral met elkaar te delen. 

Vanaf 19.00u lopen deze twee groepen vanaf het Ambonplein en vanaf het schoolplein van de Dapperschool elkaar tegemoet. Op de kruising van de Javastraat met de Sumatrastraat komen de parades samen, waarna ze in één grote feestelijk swingende stoet door de straten te trekken. Iedereen is welkom om zich bij de optocht aan te sluiten. De lichtjesoptocht eindigt op het Ambonplein.

Supersintmaarten 2017

© Kasper Vogelzang

Op zaterdag 11 november wordt voor de zevende maal de spectaculaire Super Sint Maarten Lichtjesparade door Amsterdam Oost gelopen! Prachtige lichtsculpturen, zelfgemaakte lampionnen, grote lichtkostuums en bijzondere wezens sluiten zich ook dit jaar weer aan om de buurt te verlichten.

Met Super Sint Maarten vieren we het feest van samen delen. In de weken voorafgaand aan de parade wordt onder leiding van kunstenaars van Pretv​ormer en Stichting ACCU op de basisscholen in de buurt, in buurtateliers en bij verschillende buurtorganisaties hard gewerkt aan lampionnen en lichtsculpturen voor in de optocht. Kijk voor de workshops bij onder andere Maakland op www.supersintmaarten.nl

zaterdag 11 november vertrekken er om 19.00 op twee plekken in de buurt bontgekleurde groepen buurtbewoners de buurt in om zo de straten te verlichten en dit feest vooral met elkaar te delen.

Onder muzikale begeleiding van onder andere de Ritmo Drumband, de ACCUFanfare en de IJburgFanfare lopen deze twee groepen vanaf het Ambonplein en vanaf het schoolplein van de Dapperschool elkaar tegemoet. Op de kruising van de Javastraat met de Sumatrastraat komen de parades samen, waarna ze in één grote feestelijk swingende stoet door de straten te trekken. Iedereen is welkom om zich bij de optocht aan te sluiten. De lichtjesoptocht eindigt op het Ambonplein.

Praktische informatie en veiligheid

Verzamelen Indische Buurt                                                                                                 18.45  op het schoolplein van de Evenaar, Ambonplein

Verzamelen Dapperbuurt 
18.30 op het schoolplein van de Dapperschool, Pieter Nieuwlandstraat 3.

19.00 Vertrek beide parades
20.00 Aankomst parade op het Ambonplein, start eindspektakel

Kom verkleed, neem je lampion mee 🙂

Kinderen onder begeleiding van een ouder of verzorger, het is een grote en drukke parade. Volg de instructies van de verkeersregelaars en parade stewards goed op. DIt is voor de veiligheid van uzelf en anderen.

Lichtsculpturen workshop

Wil jij deze Supersintmaarten extra speciaal maken en schijnen met je zelfgemaakte lichtscuptuur? dat kan!

Op 27 oktober en 3 November kun je deze met ons komen maken. Met bamboe en speciaal lampionpapier maken we magische lampions die we tijdens de optocht door de straten kunnen dragen. Jullie zijn welkom v.a. 12u we gaan door tot in de avond.
De workshop is voor volwassenen. Er is beperkt plek, als je zeker weet dat je komt stuur ons een mail: pretvormer@gmail.com

We hebben plek voor kostuummakers, timmeraars, afwassers, op en af bouwers, optocht stewards, flyeraars, muzikanten, regelaars, schminkers, dansers en acteurs.

Stuur een mailtje naar pretvormer@gmail.com of bel Nena 0628236912

Supersintmaarten Fanfare

Muzikanten (saxen/trompetten/trombones en drums) gezocht die op 11 november mee willen spelen met de leukste parade van Amsterdam:
Super SInt Maarten Parade in de Indische en Dapperbuurt!

We repeteren daarvoor op maandagavond 30 oktober en 6 november in het gebouw van de buitenschoolse opvang van de Alan Turingschool op Wittenburg ( Poolstraat 2, 1018 LR Amsterdam).
Tussen 19.00-22.00 uur.

Wil je meedoen met deze gelegenheidsfanfare meld je dan aan bij joszandvliet@gmail.com 06-33042989