Supersintmaarten 2016

Supersintmaarten 2016!161863423-jl0mmsis

Op vrijdag 11 november wordt voor de zesde maal de spectaculaire Super Sint Maarten Lichtjesparade door Amsterdam Oost gelopen. Prachtige lichtsculpturen, zelfgemaakte lampionnen, grote lichtkostuums en bijzondere wezens sluiten zich ook dit jaar weer aan om de buurt te verlichten.

Met Super Sint Maarten vieren we het feest van samen delen. In de weken voorafgaand aan de parade wordt onder leiding van kunstenaars van Pret​v​ormer en Stichting ACCU op de basisscholen in de buurt​, ​in buurtateliers ​en ​bij verschillende buurtorganisaties hard gewerkt aan lampionnen en lichtsculpturen voor in de optocht.

Praktische informatie
Vrijdag 11 november vertrekken er om 19.00 op twee plekken in de buurt bontgekleurde groepen buurtbewoners de buurt in om zo de straten te verlichten en dit feest vooral met elkaar te delen.

Onder muzikale begeleiding van de Kids van Oost Drumband, de ACCUFanfare, Michael Vatcher Band en de IJburgFanfare lopen deze twee groepen vanaf het Ambonplein en vanaf​ ​het schoolplein van​ de Dapperschool elkaar tegemoet. Op de kruising van de Javastraat met de Sumatrastraat komen de parades samen, waarna ze in één grote feestelijk swingende stoet door de straten te trekken. Iedereen is welkom om zich bij de optocht aan te sluiten. De lichtjesoptocht eindigt met een vuurshow op het Ambonplein.​ ​

Voorafgaand aan de lichtjesparade organiseren we het Super Sint Maarten Burendiner om 17.00uur in de BatjanBuren (Batjanstraat 68). We nodigen iedereen uit om mee te eten of mee te koken. Een kaartje voor het diner koop je via voorjebuurt.nl (gaat binnenkort online!)

Tijden
Parade Indische Buurt
18.45 verzamelen op het schoolplein van de Evenaar, Ambonplein​ ​
Parade​ ​Dapperbuurt
18.30 verzamelen op het schoolplein van de ​D​apperschool, Pieter Nieuwlandstraat 3.
19.00 Vertrek beide parades
20.00 Aankomst parade op het Ambonplein, start vuurshow

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized door Pretvormer . Bookmark de permalink .

Over Pretvormer

Wanneer het donker valt op de herfstige vrijdagavond van 11-11-11 vindt er een wervelende Jalan Jalan optocht, met lampionnen, muziek en theater plaats! Iedereen, van jong tot oud, van groot tot klein is welkom om met ons deze Oudhollandse traditie te vieren! We verzamelen om 18.30 bij het Karrewiel op de Batjanstraat. 19.00 gaan we van start Natuurlijk zijn er snoepjes en het zou leuk zijn als je verkleed komt! Voor meer informatie: petvormer@gmail.com Nina 0618133870 Nena 0628236912