Op maandagavond 11 november wordt voor de negende maal de spectaculaire Super Sint Maarten Lichtjesparade door Amsterdam Oost gelopen! Met dit jaar het intergalactische thema: SPACE!
Prachtige lichtsculpturen, zelfgemaakte lampionnen, grote lichtkostuums en bijzondere ruimtewezens sluiten zich ook dit jaar weer aan om de buurt te verlichten.

Met muziek van Ritmo Percussion en de ACCUfanfare + IJburgfanfare, bijlmer fanfare, Michael Vatcher’s space band, Damasdam- للعراضة الشامية en vele anderen.

Met Super Sint Maarten vieren we het feest van samen delen. In de weken voorafgaand aan de parade wordt onder leiding van kunstenaars van Pretvormer en Stichting ACCU op de basisscholen in de buurt, in buurtateliers en bij verschillende buurtorganisaties hard gewerkt aan muziek, lampionnen en lichtsculpturen voor in de optocht.

Op maandag 11 november vertrekken er op twee plekken in de buurt bontgekleurde groepen buurtbewoners de buurt in om zo de straten te verlichten en dit feest vooral met elkaar te delen.

Om 18.30 vertrekt er een stoet vanaf de Dapperschool door de Dapperbuurt richting de Javastraat. Deelnemers zijn vanaf 18.15 welkom om te verzamelen op het schoolplein van de Dapperschool.

Om 18.45 wordt er verzameld voor de Indische Buurt optocht op het Ambonplein. Om 19.00u start de parade vanaf het Ambonplein.
Vanaf 19.00u lopen de twee groepen elkaar tegemoet. Op de kruising van de Javastraat met de Sumatrastraat komen de parades samen, waarna ze in één grote feestelijk swingende stoet door de straten te trekken. Iedereen is welkom om zich bij de optocht aan te sluiten. De lichtjesoptocht eindigt op het Ambonplein.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized door Pretvormer . Bookmark de permalink .

Over Pretvormer

Wanneer het donker valt op de herfstige vrijdagavond van 11-11-11 vindt er een wervelende Jalan Jalan optocht, met lampionnen, muziek en theater plaats! Iedereen, van jong tot oud, van groot tot klein is welkom om met ons deze Oudhollandse traditie te vieren! We verzamelen om 18.30 bij het Karrewiel op de Batjanstraat. 19.00 gaan we van start Natuurlijk zijn er snoepjes en het zou leuk zijn als je verkleed komt! Voor meer informatie: petvormer@gmail.com Nina 0618133870 Nena 0628236912