Super Sint Maarten 2021

Op donderavond 11 november wordt voor de tiende maal de spectaculaire Super Sint Maarten Lichtjesparade door Amsterdam Oost gelopen!
Prachtige lichtsculpturen, zelfgemaakte lampionnen, grote lichtkostuums en bijzondere lichtwezens sluiten zich, nadat het vorig jaar niet door mocht gaan, dit jaar weer aan om de buurt te verlichten.
Met muziek van Ritmo Percussion, de ACCUfanfare + Bijlmerfanfare en vele anderen.
Met Super Sint Maarten vieren we het feest van samen delen. In de weken voorafgaand aan de parade wordt onder leiding van kunstenaars van Pretvormer op de basisscholen in de buurt en bij verschillende buurtorganisaties hard gewerkt aan muziek, lampionnen en lichtsculpturen voor in de optocht.
Voor een beeld van hoe dat eruit ziet zie:
Om 18.45 wordt er verzameld voor de Indische Buurt optocht op het Ambonplein. Om 19.00u start de parade vanaf het Ambonplein.
Er is dit jaar helaas geen startpunt in de Dapperbuurt maat iedereen is welkom om zich bij de optocht aan te sluiten vanaf het Ambonplein. De lichtjesoptocht eindigt op het Ambonplein, waar dit jaar wegens de maatregelen GEEN vuurspektakel is.
Wil je meehelpen?
We hebben plek voor vrijwilligers: optochtbegeleiders (meelopen in een geel hesje en de veiligheid in de gaten houden) kostuum/sculptuur makers, bouwers, flyeraars, muzikanten, regelaars, schminkers, dansers en acteurs.
Speel je een blaas- of percussie-instrument en heb je altijd al muziek willen maken in de parade?! Kom dan naar de 2 speciale oefendata van de Super Sint Maarten Fanfare.
https://www.facebook.com/events/197136255784175
https://fb.me/e/1MeJK2ZTW
Wil je je eigen grote lichtsculptuur bij ons maken? Via deze link vindt je alle info:
https://www.facebook.com/events/265465728918500
Praktische informatie:
Parade Indische Buurt
18.45 verzamelen op het schoolplein op het Ambonplein
20.00 Aankomst parade op het Ambonplein, GEEN eindspektakel
Super Sint Maarten is een doorstroom evenement wat buiten plaatsvindt, waardoor niemand een QR code nodig heeft. Wel vragen we mensen thuis te blijven bij corona klachten.
Super Sint Maarten wordt georganiseerd door Stichting Pretvormer in samenwerking met Stichting ACCU. De parade kan plaatsvinden door ondersteuning van Stadsdeel Amsterdam Oost, Fonds voor Cultuurparticipatie en Bja-COW Steunfonds.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized door Pretvormer . Bookmark de permalink .

Over Pretvormer

Wanneer het donker valt op de herfstige vrijdagavond van 11-11-11 vindt er een wervelende Jalan Jalan optocht, met lampionnen, muziek en theater plaats! Iedereen, van jong tot oud, van groot tot klein is welkom om met ons deze Oudhollandse traditie te vieren! We verzamelen om 18.30 bij het Karrewiel op de Batjanstraat. 19.00 gaan we van start Natuurlijk zijn er snoepjes en het zou leuk zijn als je verkleed komt! Voor meer informatie: petvormer@gmail.com Nina 0618133870 Nena 0628236912